Otpadni enzim - višenamjenska otopina

 

1. On pročišćava naš zrak: tijekom katalizacije stvara Ozon (O3) i ne samo da ubija bakterije nego povećava i količinu kisika u zraku te uklanja neugodne mirise.

2. Održava zahod čistim: otpadnim enzimom možete ispirati zahodsku školjku jer on sprječava začepljenja i uništava štetne bakterije te razgrađuje svu prljavštinu i nakupljene masne taloge.

3. Održava čistim i naš dom: on je antiseptik. podovi prani vodom u koju ubacite dvije žlice zaista bivaju čisti. ubija bakterije te odbija komarce, žohare i štakore.

4. Održava čistom i kuhinju: razblaženom otopinom otpadnog enzima možete čistiti štednjak, pećnicu, posuđe. Djelotvorno čisti i najtvrdokornije mrlje.

5. Održava čistim i odjeću: odjeću natapajte u vodi s malo dodanog otpadnog enzima. neutralizirat će škodljive, kemijske deterđente, a postupak pranja čini lakim te omekšava rublje. Tako oprana odjeća biti će zaista čista jer, kao i kod posuđa, otpadni enzim uklanja i najtvrđe mrlje.

6. Čisti i povrće: kad perete voće i povrće u vodu za pranje dodajte manju količinu otpadnog enzima zato što ispire pesticide i čini plodove sigurnim za jelo

7. Za njegu kože i za deterđente: razblaženu otopinu otpadnog enzima (1:10) dodajte šamponima, gelovima za tuširanje, perilicama za suđe i deterđentima. on, naime, neutralizira škodljive kemijske otrove u komercijalnim deterđentima. Sprečava kožne alergije. Tijelo natapajte u vodi s dodanim otpadnim enzimom: on će vas osloboditi kožnih problema i učiniti vašu kožu mekom poput svile. Otpadni enzim nemojte razblažavati vrućom vodom jer prevelika toplina uništava enzime.

8. Za njegu kućnih ljubimaca: razblaženom otopinom otpadnog enzima možete prati svoje kućne ljubimce jer on uklanja krpelji. Otopinom pošpricajte kučicu za pse jer otpadni enzim neutralizira vonj kućnih ljubimaca, a i njegovo će krzno biti gušće!

9. Za održavanje vozila: manju količinu otpadnog enzima možete dodati u vašu bocu s vodom namijenjenu hlađenju motora. Rashladit će motor, produžiti mu vijek trajanja, a ako otopinom pošpricamo unutrašnjost automobila otpadni će enzim neutralizirati neugodne mirise.

10. Prirodno gnojivo: razblaženi otpadni enzim (500-1000 puta) može poslužiti za zalijevanje biljaka, cvijeća, i drveća te kao izvrsno gnojivo, pomažući rastu biljaka. Jalovo tlo zalijevajte tri mjeseca za redom i kvaliteta tla će postati očita.

11. prema najnovijim izvještajima, otpadni enzim čak može zaštiti zatvorene prostore od elektromagnetskog i drugog štetnog zračenja (od mobitela, računala, bežičnog telefona, uređaja itd.)
I posljednja napomena: kad bi svatko koristio enzim i kad bi svako kućanstvo pretvorilo svoj otpad u taj blagotvorni enzim time bi se pridonijelo širenju kolektivne svijesti o potrebi zaštite našeg ozona. Živjeli bismo u čistom, nezagađenom okolišu.
Hrana ne bi sadržavala toksine iz tla (recimo te iz korištenih pesticida, a tlo bilo bogato hranjivim tvarima.

 

O enzimu rekli su:


Aleksandra Ivanac:

"Dragi moj Davore ovi otpadni enzimi su ti fantastični. Jučer sam oprala veš i ostala paf. Ubacila sam 1 dcl u perilicu i odlično se opralo. Namjerno sam stavila tepihiće koje imam po kući, jer su oni izuzetno prljavi i gle čuda. Ah, zaboravila sam nadodati da sam prije toga močom oprala podove u cijeloj kući, da je odlično opralo vidjela sam na podlošku i vodi kakva je bila i to sam stavila kasnije u perilicu.Odličan izum ,a tek ušteda, bravo samo nastavi tako dalje."


Jelena Mikin:

"evo ja sam sretni novi korisnik ..  lijepo čisti musava stakla od moje mace Miše i psice
Lole .. Hvala Davor! Vidimo se u subotu 
"

 


„Kada bi svatko do nas svoje otpatke sortirao, i u kućnoj radinosti izrađivao ovaj enzim ili ga samo koristio, ne samo da bi pomogli cijeloj planeti, već bi se sa tržišta trajno uklonila sva kemijska sredstva za čišćenje i pesticidi! Jednog dana kada razina svijesti dovoljno naraste, iz aviona će se ovakvim prirodnim sredstvom prskati poljoprivredne površine, pročišćavat će se jezera i rijeke, te se ubrzati oporavak cijele planete od čovjekovog utjecaja u zadnjih 150 godina. Vrijeme je da pomognemo prirodi jer mi smo samo podstanari na ovom planetu. Došlo je doba da se počnemo odgovorno ponašati, kako prema svim stanovnicima ove prekrasne planete, tako i prema našoj djeci i unucima kojima je ostavljamo.„

Davor Jelisić

 

Sastav:
ostaci voća i povrća: 3 dijela
smeđi šećer ili melasa: 1 dio
voda: 10 dijelova
Fermentacija traje 3 mjeseca, u prvih mjesec dana potrebno je svakodnevno otvariti poklopac da bi izašli plinovi (dušik, amonijak), a nakon toga može se i rjeđe. Poželjno je koristiti plastičnu ambalažu radi sigurnosti.

 

Kontakt:

Davor Jelisić

davord2@gmail.com
www.davorjelisic.com

091 663 71 67

 

Više informacija o otpadnom enzimu možete pročitati na ovom linku

Pročitajte i odličan časopis "Mrvica - magazin za ljude kojima je hrana više od hrane"

 

<< POVRATAK NA NASLOVNICU